Brandbeveiliging

Bent u de trotse eigenaar van een nieuwe woning en wilt u ervoor zorgen dat u van uw woning kunt blijven genieten? Zorg er dan voor dat uw woning goed beveiligd is. Heeft u bijvoorbeeld een open haard en heeft u deze regelmatig aan staan? Of vindt u het gezellig om zo nu en dan een kaarsje aan te zetten? Dan kan dat zeker geen kwaad, echter is het wel belangrijk dat u ervoor zorgt dat er geen spullen in de directe omgeving staan die vlam kunnen vatten. Mocht u dit wel hebben, dan is het belangrijk dat u snel op de hoogte bent van een eventuele brand. U zou er dan voor kunnen kiezen om brandbeveiliging aan te schaffen. Bent u op zoek naar goede brandbeveiliging? Dan is het goed dat u bij ons bent uitgekomen. Hier kunt u namelijk verschillende aanbieders van brandbeveiliging met elkaar vergelijken. De kans dat u dan bij de beste aanbieder met de scherpste prijs uitkomt is dan al gelijk groter.

Welke soorten brandbeveiliging zijn er?

Brandbeveiliging houdt niet op bij een rookmelder. Naast rookmelders zijn er nog allerlei soorten brandbeveiliging die je helpen in nood. Zo kun je een blusdeken gebruiken om het vuur te doven. Deze deken zorgt er namelijk voor dat er geen zuurstof meer bij het vuur komt. Veel mensen hebben ook preventief een brandblusser in huis. Ook een vluchtladder kan je uit een benarde situatie redden. Een vluchtladder is speciaal ontwikkeld voor een dreigende situatie zoals brand. Het is een lichtgewicht ladder zodat ook minder vitale mensen deze in nood kunnen gebruiken. Er zijn verschillende formaten vluchtladders verkrijgbaar voor allerlei hoogtes.

Brandbeveiliging kosten

Soort brandbeveiligingGemiddelde prijs (inclusief plaatsing)
Branddeken€10 – €50
Rookmelder€15 – €150
Sproeiers€25 – €50
Brandblusser€50 – €150

Waarom kiezen voor een rookmelder?

Er zijn verschillende soorten brandbeveiliging. Een van deze soorten is de rookmelder. De rookmelder is een zeer populaire brandbeveiliging en is in veel woningen terug te vinden. Deze rookmelder kunt u het beste aan het plafond van uw woning plaatsen. De reden? Warmte stijgt op, de warmte zal dus als eerste worden opgemerkt op het plafond. Rookmelders zorgen voor een hoop extra veiligheid. De meeste branden ontstaan immers ‘s nachts. Waarschijnlijk ligt u dan te slapen en heeft u niet door dat er brand in uw woning is. Een rookmelder zal er gelukkig voor zorgen dat u op tijd wakker wordt. Zorg er echter wel voor dat u de rookmelder regelmatig controleert en dat u indien nodig de batterijen vervangt.

Een branddeken aanschaffen

Bent u thuis en komt u erachter dat er een brand in uw woning ontstaat? Dan wilt u er waarschijnlijk alles aan doen om deze brand te stoppen. Het duurt natuurlijk even voordat de brandweer er is en mocht u zelf geen brandblusser in uw woning hebben, dan is het lastig om de brand te laten stoppen. Gelukkig is er nog een product dat ervoor kan zorgen dat de brand stopt of in ieder geval minder wordt. Het product waar we het dan over hebben is de branddeken. Met behulp van een branddeken kunt u een hoop schade voorkomen. Wanneer u dit product in huis heeft is het verstandig om dit op een vaste plek neer te leggen. Zo kan ieder persoon uit het huishouden in actie komen wanneer er brand ontstaat. Tevens is het belangrijk dat iedereen weet hoe de deken gebruikt moet worden. Zo zult u uw handen altijd in de deken gewikkeld moeten worden. Hiermee zorgt u ervoor dat u zelf geen brandwonden aan uw handen oploopt. Is het gelukt om de brand te stoppen? Haal de deken dan niet meteen weg. Wanneer u de deken te snel weggehaald kan er doordat er zuurstof bijkomt weer opnieuw een brand ontstaan. Het is aan te raden om de deken na ongeveer dertig minuten weg te halen.