Draadloos alarmsysteem

Het beveiligen van uw woning is een verstandige keuze. Het hebben van een veilige woning zal ervoor zorgen dat u zich nog meer thuis zult voelen. U wilt natuurlijk voorkomen dat er bij u thuis wordt ingebroken. Wanneer er bij u thuis wordt ingebroken, dan is er een kans dat u zich niet meer fijn zult voelen in uw eigen huis. Dit wilt u natuurlijk voorkomen en gelukkig kan dit met behulp van een draadloos alarmsysteem.

Er zijn een aantal goede redenen om voor een alarmsysteem te kiezen. De eerste reden is dat het alarmsysteem een preventieve werking heeft. Dit houdt in dat wanneer een inbreker ziet dat u een alarmsysteem heeft, de inbreker uw woning zal vermijden. Mocht de inbreker niet doorhebben dat u een alarmsysteem heeft, dan zal het alarm afgaan en zal de inbreker vluchten. Wilt u er voor zorgen dat de inbreker hoe dan ook gepakt zal worden? Dan zou u er ook nog voor kunnen kiezen om een camerasysteem aan te schaffen.

Wat is een draadloos alarmsysteem?

Voordat je een draadloos alarmsysteem laat installeren, wil je natuurlijk wel weten wat het precies is en wat de voordelen zijn. Een draadloos alarmsysteem werkt op batterijen in plaats van bedrading. Hierdoor is het vaak ook goedkoper in aanschaf. Een groot voordeel van zo’n draadloos systeem is dat je alles gemakkelijk kunt monteren, maar ook weer eenvoudig meeverhuist naar een nieuwe woning of kantoor. Ook is het gemakkelijk om je systeem uit te breiden met extra bewegingsdetectoren, contacten voor de ramen of deuren en een camera in elke ruimte. Draadloze alarmsystemen zijn niet alleen verbonden met de alarmcentrale. Je kunt het systeem ook verbinden met je telefoon via een smartphone app. Zo ben je gelijk gewaarschuwd wanneer er activiteit in huis of op kantoor gedetecteerd wordt. Hierdoor kun je met een gerust hart een avondje of dagje weggaan. Je kunt in deze apps vaak ook een contactpersoon instellen die gelijk gealarmeerd wordt als er activiteit plaatsvindt. Heb je naast detectoren ook beveiligingscamera’s? Dan kun je zelfs de beelden volgen in de app en heb je al helemaal volledig zicht op de situatie.

Draadloos alarmsysteem kosten

Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen voor een draadloos alarmsysteem:

Soort alarmsysteemGemiddelde prijs van specialisten inclusief plaatsing
Draadloos alarmsysteem (basis)€750
Draadloos alarmsysteem (uitgebreid)€1250

Draadloos alarmsysteem vergelijken

Bent u van plan om een alarmsysteem aan te schaffen en wilt u er zeker van zijn dat u bij de beste aanbieder uitkomt? Dan is het goed dat u bij ons bent uitgekomen. Via onze websites kunt u namelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Het enige dat u hoeft te doen is uw postcode en huisnummer in te vullen. Verder kunt u ook al aangeven welke alarmsystemen u interessant vindt. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk de beschikking krijgt over offertes van verschillende partijen bij u in de buurt. U kunt de verschillende aanbieders dan met elkaar vergelijken en uiteindelijk een keuze maken. Een ding is echter een feit, dankzij ons zult u niet te veel betalen voor uw alarmsysteem. Tevens bent u beter op de hoogte van de aanbieders die er zijn en welke producten zij aanbieden.

Waarom een draadloos alarmsysteem?

Anno 2020 zijn de draadloze alarmsysteem erg populair, hier zijn verschillende redenen voor. Een van de belangrijkste redenen is dat alarmsystemen relatief makkelijk zijn te plaatsen. Zo kan zo’n systeem al binnen enkele uren geïnstalleerd zijn. Dit zorgt er weer voor dat u een stuk minder kosten heeft. Ondanks dat het installeren van een draadloos alarmsysteem minder lang duurt, is het wel aan te raden om dit door een expert te laten doen. Het zou zonde zijn als u een draadloos alarmsysteem aanschaft en deze het vervolgens niet goed doet omdat hij niet goed geïnstalleerd is. Een expert heeft ervaring en weet daardoor precies wat hij moet doen.

De draadloze variant eenvoudig te installeren, maar hoe zit dit eigenlijk met de bedrade variant? Het installeren van een bedraad installatiesysteem duurt veel langer omdat allerlei soorten kabels, maar ook sensoren aangesloten moeten worden op de centrale. Mocht u ondanks dat dit meer geld kost, dit alsnog willen doen? Dan is het al helemaal verstandig om een professional langs te laten komen voor de installatie.