Inbraakbeveiliging

Wanneer er bij u thuis wordt ingebroken, dan zal dit ervoor zorgen dat het gevoel van veiligheid in eigen huis afneemt. Bij veel mensen zorgt inbraak voor een hoop stress en de nodige veranderingen. De meeste mensen waarbij thuis is ingebroken kiezen al snel voor inbraakbeveiliging. Heeft er bij u thuis nog geen inbraak plaatsgevonden en wilt u dit zo houden? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar goede inbraakbeveiliging. Bent u op zoek naar inbraakbeveiliging voor het hele huis en wilt u topkwaliteit? Dan is het goed dat u op onze website bent uitgekomen. Hier kunt u verschillende aanbieders eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo komt u niet alleen bij de beste aanbieder uit, maar ook bij de scherpste prijs.

Alarmsystemen

Mocht u uw woning goed willen beveiligen, dan zult u ongetwijfeld op zoek willen gaan naar een goed alarmsysteem. Een simpel slot zal inbrekers immers niet tegenhouden en mocht u een goed slot hebben, dan komt de inbreker waarschijnlijk op een andere manier alsnog binnen. Mocht u er zeker van willen dat inbrekers niet bij u zullen inbreken, dan is het aanschaffen van een alarmsysteem voor uw hele woning zeker een aanrader. Bij ons krijgt u de mogelijkheid om verschillende complete alarmsystemen te vergelijken. Wanneer u kiest voor een van deze alarmsystemen, dan kiest u voor een systeem dat uw volledige woning zal beveiligen.

Hoe werken deze alarmsystemen eigenlijk?

Vraagt u zich af hoe een alarmsysteem eigenlijk werkt? Lees dan verder! De meeste alarmsystemen werken door middel van magneetcontacten en bewegingssensoren. Wanneer er bijvoorbeeld een deur in uw woning geopend wordt, dan geven deze contacten een signaal af. De bewegingssensor is er om bewegingen te herkennen. Mocht er dus iets in uw woning gebeuren terwijl u niet thuis bent, dan zal de sensor dit herkennen. Kiest u ervoor om een uitgebreid alarmsysteem aan te schaffen? Dan zijn er vaak nog meer sensoren aanwezig zoals glasbreukdetectoren en trildetectoren. De glasbreukdetectoren zorgen ervoor dat er een signaal afgegeven wordt wanneer het glas van bijvoorbeeld een raam gesloopt wordt. De trildetectoren herkennen het als er geboord wordt. Heeft u een kluis in uw woning? Dan is deze manier van beveiliging al helemaal ideaal.

Inbraakbeveiliging prijzen

De prijs van een alarminstallatie wordt bepaald door uw wensen en de kosten voor installatie. Zo heeft elke aanbieder zijn eigen prijs en is het dus verstandig om te vergelijken. Hieronder vind u een overzicht met de gemiddelde prijzen van inbraakbeveiliging:

Soort inbraakbeveiliging Gemiddelde prijs
Alarminstallatie €1000 – €2000
Camerabewaking €450 – €1350
Hang- en sluitwerk voor deuren €250 – €500
Hang- en sluitwerk voor ramen €250 – €500
Buitenverlichting met detectiesysteem €2000 – €3000

Waarom kiezen voor een alarmsysteem?

Wanneer u kiest voor een alarmsysteem, dan brengt dit de nodige voordelen met zich mee. Zo zal de aanwezigheid van het systeem er alleen al voor zorgen dat inbrekers uw woning liever vermijden. Kortom, een alarmsysteem werkt behoorlijk preventief. Is het de inbreker niet opgevallen dat u de beschikking heeft over een alarmsysteem? Dan zal de inbreker hier snel genoeg achter komen. Wanneer hij een poging tot inbreken doet zal er een luid alarm afgaan. Zo bent u zelf of eventuele omstanders meteen op de hoogte van de poging tot inbraak.

Inbraak voorkomen

Het hoofddoel van het alarmsysteem is natuurlijk het voorkomen van de inbraak. Dit is zeker het geval als u voor een luid alarm kiest. Wilt u er echter voor zorgen dat de kans nog groter is dat de inbreker gepakt wordt? Dan kunt u ook voor een stil alarm kiezen. Een ding is echter een feit, met een goed alarmsysteem in huis zult u zich veel veiliger voelen in uw eigen woning.