Inbraakbeveiliging

Wanneer er bij u thuis wordt ingebroken, dan zal dit ervoor zorgen dat het gevoel van veiligheid in eigen huis afneemt. Bij veel mensen zorgt inbraak voor een hoop stress en de nodige veranderingen. De meeste mensen waarbij thuis is ingebroken kiezen al snel voor inbraakbeveiliging. Heeft er bij u thuis nog geen inbraak plaatsgevonden en wilt u dit zo houden? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar goede inbraakbeveiliging.

Woning beveiligen tegen inbraak

Mocht u uw woning goed willen beveiligen, dan zult u ongetwijfeld op zoek willen gaan naar een goed alarmsysteem. Een simpel slot zal inbrekers immers niet tegenhouden en mocht u een goed slot hebben, dan komt de inbreker waarschijnlijk op een andere manier alsnog binnen. Mocht u er zeker van willen dat inbrekers niet bij u zullen inbreken, dan is het aanschaffen van een alarmsysteem voor uw hele woning zeker een aanrader. Bij ons krijgt u de mogelijkheid om verschillende complete alarmsystemen te vergelijken. Wanneer u kiest voor een van deze alarmsystemen, dan kiest u voor een systeem dat uw volledige woning zal beveiligen.

Inbraakbeveiliging prijzen

De prijs van een alarminstallatie wordt bepaald door uw wensen en de kosten voor installatie. Zo heeft elke aanbieder zijn eigen prijs en is het dus verstandig om te vergelijken. Hieronder vind u een overzicht met de gemiddelde prijzen van inbraakbeveiliging:

Soort inbraakbeveiligingGemiddelde prijs
Alarminstallatie€750 – €1.750
Camerabewaking€250 – €1.300
Hang- en sluitwerk voor deuren€100 – €350
Hang- en sluitwerk voor ramen€50 – €150
Buitenverlichting met detectiesysteemVanaf €20
Extra optiesGemiddelde prijsVoordeel
Meldkamer aansluiting€15 – €30 per maandAlarm wordt altijd opgevolgd en gesignaleerd door de alarmcentrale
Monitor service€125 per jaarMonitoring op storingen aan het alarmsysteem
Onderhoud€10 per maandSysteem is altijd up-to-date en werkend
Inbraakbeveiliging sticker€0 – €4Schrikt inbrekers af
Veiligheidsdeur€1.000 – €2.500Extra beveiligde deur die soms ook brandvertragend en/of kogelbestendig is

Soorten inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ook met een laag budget kunt u de woning beveiligen. Met hang- en sluitwerk voor deuren en ramen is uw woning al snel beter beveiligd voor weinig geld. Wilt de optimale beveiliging? Dan kunt u kiezen voor een professioneel alarmsysteem of camerabewaking. Lees hieronder meer over de verschillende soorten inbraakbeveiliging.

Alarminstallatie

Met een alarminstallatie krijgt u altijd een waarschuwing als iemand uw woning probeert in te komen. Een complete alarminstallatie is er niet alleen om u te waarschuwen bij een inbraak. Ook bij brand of beweging in uw tuin wordt u namelijk gewaarschuwd. Een alarminstallatie werkt doormiddel van bewegingssensoren en magneetcontacten om een eventuele inbraak te detecteren. Wanneer de inbreker binnenkomt wordt u of de alarmcentrale meteen gewaarschuwd en gaat het alarm luid aan waardoor de inbreker niet verder de woning betreedt. Let bij het aanschaffen van een alarminstallatie op de volgende keurmerken:

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

Hang- en sluitwerk wordt door Stichting Kwaliteit Gevelbouw gecontroleerd op kwaliteit en duurzaamheid. Hang- en sluitwerk dat wordt goedgekeurd krijgt 1, 2 of 3 sterren.

 • SKG* 1 ster: hang- en sluitwerk is niet zelfstandig inbraakwerend. Er moet minimaal één goedgekeurd onderdeel aan hang- en sluitwerk worden toegevoerd om het inbraakwerend te maken.
 • SKG** 2 sterren: minimaal 3 minuten zelfstandig inbraakwerend
 • SKG*** 3 sterren: minimaal 5 minuten zelfstandig inbraakwerend

3 of 5 minuten klinkt misschien als een erg korte tijd. Als het langer duurt zullen inbrekers echter vaak stoppen en kiezen dan voor een andere woning.

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Politiekeurmerk Veilig Wonen zorgt ervoor dat woningen in Nederland beter worden beveiligd. Bij een woning met het keurmerk is de kans op een inbraak namelijk 90% kleiner. Voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen moet uw woning voldoen aan de volgende eisen:

 • Bereikbare deuren zijn zichtbaar, verlicht en minstens 3 minuten inbraakwerend
 • Bereikbare ramen en ventilatieopeningen zijn minstens 3 minuten inbraakwerend
 • Bereikbare dakramen, kelderramen, luiken en lichtkoepels zijn minstens 3 minuten inbraakwerend
 • Op elke verdieping is een rookmelder aanwezig
 • Bewoners zijn geïnformeerd over voorzieningen en vluchtroutes bij brand

Camerabewaking

Met camerabewaking heeft u altijd en overal de mogelijkheid om uw woning in de gaten te houden. De camerarecorder neemt alles op waardoor u achteraf ook nog de mogelijkheid heeft om alles terug te kijken. Camerabewaking schrikt inbrekers af omdat ze worden opgenomen en mogelijk worden bekeken. Er zijn diverse soorten camerabewaking. Erg populair zijn de dome en bullet camera’s. Dome camera’s onderscheiden zich door de ronde koepel. Bullet camera’s zijn echter langwerpig en opvallend. Beide camera’s kunnen ook ’s nachts en in het donker goede en duidelijke beelden opnemen. Bij veel camerasystemen is het ook mogelijk om beelden live te bekijken vanaf uw smartphone, tablet of computer.

Hang- en sluitwerk

Ramen en deuren sluit u uiteraard altijd goed af voordat u van huis gaat. Het is overigens belangrijk dat deze voorzien zijn van professioneel hang- en sluitwerk. Hang- en sluitwerk moet voldoen aan de juiste kwaliteitseisen. Hiervoor heeft u het SKG-keurmerk dat bepaalt in welke mate hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen voor inbraakwering. Slotenmakers krijgen hiervoor een kwalificatie toegewezen.

Buitenverlichting met detectiesysteem

Buitenverlichting met detectiesysteem is een van de meest voorkomende manieren van inbraakpreventie. Veel woningen hebben echter een kleine lamp met bewegingssensor. Inbrekers gaan liever onopvallend te werk en zijn daarom vaak niet blij met te veel licht voor de deur of in de achtertuin. De prijs voor buitenverlichting met detectiesysteem verschilt heel erg. Wanneer u er voor kiest om grote spotlights neer te zetten bent u vaak iets meer geld kwijt. Wanneer de buitenverlichting beweging detecteert springen de lichten aan.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Vraagt u zich af hoe een alarmsysteem eigenlijk werkt? Lees dan verder! De meeste alarmsystemen werken door middel van magneetcontacten en bewegingssensoren. Wanneer er bijvoorbeeld een deur in uw woning geopend wordt, dan geven deze contacten een signaal af. De bewegingssensor is er om bewegingen te herkennen. Mocht er dus iets in uw woning gebeuren terwijl u niet thuis bent, dan zal de sensor dit herkennen. Kiest u ervoor om een uitgebreid alarmsysteem aan te schaffen? Dan zijn er vaak nog meer sensoren aanwezig zoals glasbreukdetectoren en trildetectoren. De glasbreukdetectoren zorgen ervoor dat er een signaal afgegeven wordt wanneer het glas van bijvoorbeeld een raam gesloopt wordt. De trildetectoren herkennen het als er geboord wordt. Heeft u een kluis in uw woning? Dan is deze manier van beveiliging al helemaal ideaal.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem?

Wanneer u kiest voor een alarmsysteem, dan brengt dit de nodige voordelen met zich mee. Zo zal de aanwezigheid van het systeem er alleen al voor zorgen dat inbrekers uw woning liever vermijden. Kortom, een alarmsysteem werkt behoorlijk preventief. Is het de inbreker niet opgevallen dat u de beschikking heeft over een alarmsysteem? Dan zal de inbreker hier snel genoeg achter komen. Wanneer hij een poging tot inbreken doet zal er een luid alarm afgaan. Zo bent u zelf of eventuele omstanders meteen op de hoogte van de poging tot inbraak.

Tips om inbraak te voorkomen

Het hoofddoel van het alarmsysteem is natuurlijk het voorkomen van de inbraak. Dit is zeker het geval als u voor een luid alarm kiest. Wilt u er echter voor zorgen dat de kans nog groter is dat de inbreker gepakt wordt? Dan kunt u ook voor een stil alarm kiezen. Een ding is echter een feit, met een goed alarmsysteem in huis zult u zich veel veiliger voelen in uw eigen woning.

 • Voorkom inbraak en nodig inbrekers niet uit om binnen te komen. Zorg ervoor dat u geen waardevolle spullen voor het raam of in de tuin legt. Gebruik camera’s om inbrekers af te schrikken en anti-inbraakstrips om het moeilijker te maken.
 • Verstop geen sleutels in de tuin, onder de deurmat of in een bloempot. Inbrekers kennen deze plekken ook en zullen vaak niet vergeten om hier te kijken.
 • Plaats een inbraakbeveiliging sticker op het raam of de deur. Hierdoor zien inbrekers dat uw woning is beveiligd en worden afgeschrikt.
 • Vergelijk specialisten bij u in de regio zodat u alarmsystemen kunt vergelijken. Hierdoor vind u al snel het beste alarmsysteem voor uw situatie. Kijk bij het vergelijken naar kosten, keurmerken, garantie en levertijd om er zeker van te zijn dat het alarmsysteem geschikt is.